Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Августин у храмі Архістратига Михаїла у с. Острові святив дзвони

24 жовтня архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин з архіпастирським візитом побував у Рокитнянському благочинні. Зокрема, архієрей відвідав церковну парафію Архістратига Михаїла у с. Острові, де святив дзвони для храму.
Архіпастирю співслужили: секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Рокитнянського округу протоієрей Олександр Тарасюк, настоятель храму ієрей Андрій Харчишин та духовенство району.
Серед високопосадовців за Богослужінням молилися представник Рокитнянської райдержадміністрації Осадча К.В., голова села Діренко С.В., директор місцевої ЗОШ Григоренко Л. Г. та директор благодійного фонду Олександра Онищенка ‘’Родина’’ Вишняк В. Ф.
Після освячення владика привітав духовенство та паству зі знаменною подією. Він подякував Олександру Онищенко за подаровані церковній парафії дзвони та побажав йому Божої допомоги у всіх добрих справах. Після цього архіпастир звернувся до пасти з повчальним словом.
Потім архієпископ Августин у співслужінні духовенства очолив молебень та заклав перший камень у фундамент майбутнього храму на честь преподобного Агапіта Печерського у смт. Рокитному.
На Богослужінні були присутні: голова Рокитнянської районної ради Осінська С.П., міський голова Дідик Ю. А., головний архітектор району Лалак І.В.
У вітальному слові архіпастир побажав парафії з Божою допомогою якнайшвидше побудувати храм, що стане новим розсадником благочестя Рокитнянської землі.
У цей день владика також відвідав церковну парафію у селі Потік Миронівського благочиння, де разом з духовенством освятив накупольні хрести для Спасо-Преображенського храму.
На освяченні були присутні: голова Миронівської райдержадміністрації Усик В.С., голова благодійного фонду ‘’Родина’’ Олександр Онищенко, інші благодійники та жителі села.

Прес-служба Білоцерківської єпархії