Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У Національній Академії прикордонної служби відбувся урочистий мітинг з нагоди отримання курсантських погонів

5 серпня за благословенням митрополита Антонія в урочистому мітингу з нагоди отримання курсантських погонів взяв участь секретар Хмельницької єпархії – протоієрей Олександр Дацюк.
Окропивши св.водою курсантів 1-го курсу, о.Олександр звернувся до присутніх з вітальним словом:
«Вельмишановні панове офіцери, ветерани, професорсько-викладацький склад Академії, дорогі курсанти, браття і сестри!
Від імені митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія щиросердечно вітаю Вас зі святом! Отримання курсантських погонів – це один з найважливіших моментів у житті майбутнього воїна.
Шановні курсанти! До цих пір Ви лише готувалися до військової служби, а зараз Ви її насправді починаєте, адже, пройшовши курс молодого бійця, стаєте повноправними вихованцями, Академії Національної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького!
Пам’ятайте, воїн-християнин повинен серйозно ставитися до навчання та служби, адже християнське світосприйняття вимагає від військовослужбовця щирого виконання усіх завдань і команд начальства!
Нашим прикладом у цей знаменний день нехай стануть доблесні християнські воїни –Сввмч.Георгій Побідоносець, свмч. Дмитро Солунський, 40 мучеників Севастійських, а також наше українське козацтво. Будемо пам’ятати, що християнські святі, які були водночас і воїнами, не лише стали взірцем мужності, чесності, сумління, але й міцної віри в Бога і християнських чеснот, завдяки чому були не тільки звеличені перед людьми, але й прославлені Богом у вічності.
Тож, нехай Всемилостивий Господь благословить Вас на несіння служби і успішне навчання й дарує усе необхідне для життя і спасіння!».
На урочистому мітингу були присутні: заст. Голови ОДА, начальники управлінь і відомств, представники громадських об’єднань, ЗМІ, батьки курсантів, громадськість міста.
Свято закінчилося військовим парадом.
У цей же день митрополит Антоній привітав з Днем народження ректора Національної Академії прикордонної служби ім. Б.Хмельницького генерал-лейтенанта В.Райко, побажавши подальших успіхів у непростій справі підготовки майбутніх охоронців вітчизняних кордонів, усіх гараздів та Божої допомоги в усіх добрих справах та починаннях.