Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя від дня заснування Черкаської єпархії

9 серпня на запрошення керуючого Черкаською єпархією митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя від дня заснування Черкаської єпархії та 20-річчя від дня архієрейської хіротонії митрополита Черкаського і Канівського Софронія.
Божественну Літургію в у Архангело-Михайлівському кафедральному соборі міста Черкас очолив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Йому співслужили: митрополити Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Черкаський і Канівський Софроній, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископи Білоцерківський і Богуславський Августин, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Городницький Олександр, єпископи Хотинський Мелетій, Ніжинський і Прилуцький Іриней, духовенство єпархії та гості у священному сані.
Митрополит Антоній привітав митрополита Софронія з ювілейними датами, та побажав Його Високопреосвященству міцного здоров’я, довгих років життя та всесильної допомоги Божої на ниві Архіпастирського служінні у славу Святої Православної Церкви та народу Божому.
У липні 1992 року після 70-річної перерви в Черкасах рішенням Священного Синоду УПЦ було відновлено єпископську кафедру. 9 серпня того ж року відбулася архієрейська хіротонія архімандрита Софронія (Дмитрука) на єпископа Черкаського і Канівського, яку очолив Блаженніший Митрополит Володимир.