Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У єпархії проходять торжества з нагоди 20-ї річниці перебування митрополита Ніфонта на Волинській кафедрі

29 серпня у Волинській єпархії розпочались торжества з нагоди 20-ї річниці перебування на Волинській кафедрі митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.
29 серпня, напередодні Дня пам’яті Преподобного Аліпія, іконописця Києво-Печерського, урочисту Всенічну у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька очолив клірик цього храму архімандрит Аліпій (Сапіга), який і відзначає в День Преподобного Аліпія день свого тезоіменитства.
Під час Утрені митрополит Волинський і Луцький Ніфонт вручив отцю Аліпію високу церковну нагороду Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира – за церковні заслуги отець Аліпій удостоєний права носити два наперсних хреста із прикрасами.
«Від себе особисто і від усіх нас щиро вітаю вас, дорогий отець Аліпій, нехай Господь посилає вам Своє Благословення, Благословення на ваші монашеські подвиги. Напевно недарма ви удостоєні честі носити на ваших чистих грудях два наперсних хрести», — підкреслив, вітаючи отця Аліпія, владика Ніфонт.

Слід зауважити, що отець Аліпій є давнім супутником і сподвижником митрополита Ніфонта. Як прекрасного священнослужителя і просто щиру і добру людину його знають як клірики нашої єпархії так і пересічні віряни, а також студенти ВДС де архімандрит Аліпій є старшим помічником проректора з виховної роботи.