Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння провів чергову робочу зустріч з президентом благодійного фонду «Православна Київщина»

29 серпня, в рамках підписаної в листопаді 2010 року угоди між Синодальним відділом благодійності та соціального служіння УПЦ і благодійним фондом «Православна Київщина» відбулася чергова робоча зустріч голови Відділу архідиякона Сергія Косовського та президентом Фонду «Православна Київщина» Костянтином Пряницьким.
У ході зустрічі були підведенні підсумки попередньої роботи центру:
1. Створено Амбулаторний реабілітаційний центр для допомоги залежним від алкоголю та членам їх родин.
2. Спільно з науковцями Вінницького Національного медичного університету ім.. М.І. Пирогова та Військово-медичної академії ім..Кірова(Санкт-Петербург) створена комплексна програма для медично-соціальної допомоги хімічно залежним та членам їх родин.
3. На базі реабілітаційного центру існує навчальна програма підготовки православних фахівців для роботи з хімічно залежним. За цей час підготовлено 5 спеціалістів : священиків -2, сімейних психологів – 2, лікар-нарколог-1.
4. За час існування центру реабілітації співробітниками проведено : індивідуальних консультацій — 157, сімейних консультацій – 94 , пройшли реабілітаційну програму — 32 чол.
5. На сьогодні в програмі реабілітації 5 чоловік, проходять підготовку 2 чоловіка (сімейні психологи)
6. На базі Спасо-Преображенського монастиря (с.Княжичі Броварського району) розпочато будівництво клінічного реабілітаційного центру для залежних від алкоголю.
7. Передано для нужденних: 860 кг одягу та 930 кг продуктів харчування.