Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У місті відбувся традиційний хресний хід від храму Всіх святих землі Волинської до Свято-Покровського кафедрального храму

11 серпня, в суботу, в рамках початку відзначення 1020-річного ювілею Волинської єпархії в обласному центрі відбувся вже традиційний хресний хід від Храму всіх святих землі Волинської до Свято-Покровського кафедрального храму.
Священнослужителі і вірні пройшли урочистим хресним ходом вулицями міста. Священики несли ковчежець із часточками мощей всіх святих, копію чудотворної ікони Божої Матері «Пантанасса», ікону всіх святих землі Волинської та ікону «Покров Богородиці». Участь у ході, несучі хоругви взяли також студенти Волинської духовної семінарії та цьогорічні абітурієнти.
Під час процесії усі бажаючи могли прихилитись перед святинями.
На Театральному майдані митрополит Волинський і Луцький Нифонт прочитав Євангеліє та окропив вірян свяченою водою. Традиція проводити такі серпневі хресні ходи виникла на згадку, що саме цими днями в 1992 році прихильниками розкольницького угрупування УПЦ КП у вірних канонічної Української православної Церкви був відібраний  Свято-Троїцький кафедральний собор.
«20 років тому нові богоборці відібрали  в нас цей храм але ми вистояли, зберігши вірність Святій Церкві. Христос Воскрес!», — цими пасхальними словами привітав вірних владика, додавши –«і воскресне наша Православна Віра».
По прибутті до Свято-Покровського храму владика подякував священнослужителям і вірним за участь у хресній ході. До слова, участь у ній взяли 234 священнослужителів, із 256, які брали участь  зборах духовенства Волинської єпархії присвячених збереженню канонічного Православ’я на Волині, 20-річчю перебування на Київській кафедрі Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира  та 20-річчю перебування на Волинській кафедрі Високопреосвященнішого митрополита Нифонта та 1020-річному ювілею Волинської єпархії.
В свою чергу від імені духовенства єпархії до митрополита звернувся секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук: «хай Господь посилає вам, дорогий владика, здоров’я і сил».