Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу очолив заупокійне богослужіння за загиблими працівниками міліції

22 серпня, в День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, що загинули під час виконання службових обов’язків, голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин молився у храмі в ім’я святого великомученика Георгія Переможця, храмового комплексу Свято-Михайлівскої парафії, що на проспекті Миру, 16.
Йому співслужили благочинний Північно-Східного округу м. Києва протоієрей Димитрій Григорак, заступник голови Синодального військового відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями протоієрей Віталій Приходько, настоятель парафії протоієрей Богдан Штим, духовенство парафії.
В храмі зібрались родичі загиблих героїв, вдови, матері, діти, київські правоохоронці на чолі з начальником управління кадрового забезпечення київської міліції Петром Майстренком. Адже саме у стінах цієї церкви знаходяться пам’ятні мармурові дошки, на яких викарбовано імена тих, хто в боротьбі за правопорядок в нашій країні віддав найдорожче – власне життя.
Перед початком панахиди владика Августин, висловлюючи співчуття родинам загиблих, зокрема зазначив:
«Зараз актуально для суспільства, особливо для молоді, дітей, пояснювати важливість служби правоохоронних органів. Кожна церковна молитва починається словами «миром Господу помолимось…», тобто – в мирі, в спокійному мирному стані душі. Під цим можна розуміти і громадський мир і спокій, який забезпечують і охороняють наші вартові правопорядку. І це — велика й богоугодна місія. І наші брати, які пішли з життя, охороняючи спокій суспільства, ілюструють найвищий християнський подвиг: віддати своє життя заради життя інших, за словом Христа, що «ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ін. 15,13). Не випадково покровителем правоохоронців є Архістратиг Божий Михаїл, найбільший серед ангелів. Він підняв ангелів проти бунту Люцифера, сил пітьми. Так і наші правоохоронці борються проти сил пітьми, яка матеріалізується у діях злочинності. І хоча велика скорбота нам всім втрачати своїх близьких, але ми маємо дякувати Богові, що ці воїни в очах Бога отримали вінці перемоги над злом, і в очах суспільства увійшли в історію, як кращі сини Вітчизни».
За багаторічною традицією парафія запропонувала для сімей загиблих поминальну трапезу.
На сьогоднішній день на обліку у Головному управлінні столичної міліції перебуває 44 сім’ї працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. З часу післявоєнних років таких співробітників київської міліції налічується 80, 38 з них віддали своє життя, захищаючи правопорядок у Незалежній Україні.