Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Духовенство та паства зустріли нового правлячого архієрея

8 серпня, все духовенство Білоцерківської єпархії та миряни святково зустріли нового правлячого архієрея. (Рішенням Священного Синоду від 20 липня 2012р., журнал №66, Преосвященним Білоцерківської єпархії призначено архієпископа Августина (Маркевича)).
Зустріч нового владики відбулася при вході до Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Біла Церква.
Архієпископ Августин, прийнявши від пастви хліб-сіль, у супроводі митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, архієпископа Луганського і Алчевського Митрофана та єпископа Ровеньківського Никодима, увійшов до Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Біла Церква, де звершив молебень перед початком всякої благої справи.
Далі митрополит Онуфрій звернувся до духовенства єпархії та білоцерківських прочан зі словом архієрейської настанови. «Сьогодні дорогі отці, браття і сестри знаменний день для міста Біла Церква і для всієї Білоцерківської єпархії. Сьогодні духовенство і віруючі люди ще раз прощаються з добрим пастирем — владикою Митрофаном, котрий послужив багато років у цій єпархії і рішенням Священного Синоду призначений бути керуючим Луганської єпархії. І ви сьогодні зустрічаєте нового архієрея, який також призначений тим же Синодом, архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина»,- зазначив владика митрополит. Після цього він зачитав рішення Священного Синоду УПЦ та наказ Блаженнішого Митрополита Володимира про призначення владики Августина на Білоцерківську кафедру.
Вітальне слово владиці Августину також сказав архієпископ Митрофан. Архієрей побажав новому очільнику єпархії Божої помочі і, власне, передав білоцерківську паству з рук в руки.
Високопреосвященніший архієпископ Августин у своєму слові виразив подяку митрополиту Онуфрію за батьківську опіку і турботу та за своє представлення на новому місці архієрейського служіння, владиці Митрофану за добре слово й побажання. Владика Августин коротко розповів декілька сторінок свого життя, та наміри з якими він прийшов на Білоцерківську кафедру – продовжувати справу попередніх архієреїв та вести народ Божий до Христа та Царства Небесного.
Після свого слова-настанови архієпископ Августин кожного священика та присутнього у храмі мирянина поблагословив.
У другій половинні дня архієпископ Августин провів першу нараду з працівниками єпархіального управління, під час якої відбулося знайомство владики зі штатом працівників Єпархіального управління.

Прес-служба Білоцерківської єпархії