Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. Єпархія вшанувала єпископа Діонісія із днем народження

7 липня, у день Різдва Іоанна Предтечі, у Свято-Різдво Богородичному Городищенському чоловічому монастирі відбулась святкова Божественна літургія на честь престольного свята одного із храмів обителі.
Божественну літургію очолили  митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та   єпископ Шепетівський і Славутський Діонісій.
Архієреям співслужили: намісник обителі архімандрит Роман (Кимович), настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору протоієрей Михайло Мацола, благочинний Славутського округу протоієрей Петро Мельничук, настоятель кафедрального собору на честь ікони Божої Матері «Неопалима купина» протоієрейВіктор Тишкун, благочинний Ізяславського округу протоієрей Федір Пилипчук, благочинний Шепетівського округу ієром.Питирим (Пилипчук, благочинний Білогірського округу протоієрей Олександр Теравський, благочинний Теофіпольського округу протоієрей Сергій Філик, духовенство обителі та єпархії.
У престольному святі взяли участь численні прочани, які прийшли хресною ходою, з міста Шепетівки та Нетішина, а також з інших округів єпархії.
По завершенні літургії відбулась святкова хресна хода навколо обителі.
Після цього митрополит Павел привітав правлячого архієрея з днем народження, дав схвальний відгук про початок Його архієрейського служіння, нагадав про попередні заслуги протягом 20 років та побажав міцного здоров’я і Божого благословення у всіх благих починаннях.
Далі архіпастиря вітали духовенство, представники влади та віряни.