Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У єпархії може з’явитись  нова чоловіча обитель

Невеликий храм у селі Головківка, яке називають серцем Холодного Яру, незабаром зможе прийняти не лише парафіян, а й ченців. Дбанням тутешнього настоятеля отця Ігоря та за сприяння благодійників – передусім уродженця цього села, відомого православного мецената Бориса Миколайовича Кузика – у Головківці створено чимало добрих справ для місцевої парафії. Серед них – будівництво біля храму комплексу приміщень церковного призначення, які можуть стати монастирем або, приміром, дитячим притулком. Остаточне призначення цього комплексу буде визначено владикою Софронієм після завершення всіх будівельних робіт.
А поки що владика оглянув ці приміщення, перед тим відправивши у храмі Божественну літургію на честь свята Володимирської ікони Божої Матері. Звертаючись до численних вірян, Черкаський архіпастир говорив про велике значення шанування чудотворних ікон Пресвятої Богородиці, через які з’являються нелічені дива зцілення хворих, допомоги знедоленим або у скрутних життєвих обставинах.
Владика поділився враженнями від нещодавнього паломництва до чудотворного образу Божої Матері «Ченстохівська», що знаходиться в Польщі.
По завершенні літургії відбулася хресна хода селом, яка традиційно збирає велику кількість як корінних жителів, так і гостей з навколишніх сіл.