Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ.  У єпархії вшанували пам’ять видатного святителя – Софронія Іркутського

13 липня, у Красногірському Покровському монастирі за присутності численних прочан відбулося соборне богослужіння на честь пам’яті видатного подвижника Православ’я – святителя Софронія Іркутського. Саме в цій обителі майбутній святий починав свій подвижницький шлях, який згодом привів його в далеку сибірську землю, де нині спочивають його нетлінні чудотворні мощі.
Разом із  митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм, який у чернецтві носить ім’я цього святого, вже не вперше служив  єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, яким співслужили близько тридцяти священиків.
За Божественною літургією владика Софроній звернувся до своєї пастви з архіпастирським словом, в якому розкрив високе значення подвижницького життя свого небесного покровителя святителя Софронія, його молитовну присутність у славетній Красногірській обителі, яка свято зберігає пам’ять про святителя.
По завершенні літургії відбувся молебень, після чого владика Софроній приймав привітання від духовенства, черниць і прочан.
До речі, не виключено, що вже восени цього року черкаський архіпастир здійснить паломницьку поїздку до далекого Іркутська, щоби вклонитися чудотворним мощам свого небесного покровителя.