Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Архімандриту Єфрему (Ярінко), секретарю   єпархії бути єпископом Бердянським і Приморським

20 липня,  в синодальному залі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви (Свято-Пантелеімонівський монастир у Феофанії) під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулось чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.
В роботі взяли участь Преосвященні митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Сімферопольський і Кримський Лазар, Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Донецький і Маріупольський Іларіон, Вишгородський і Чорнобильський Павел, Черкаський і Канівський Софроній, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Сєверодонецький і Старобільський Агапіт.
Священний Синод розглянув низку питань, що регулюють різні сторони буття Української Православної Церкви.
Серед  інших були  розглянуті кадрові питання, серед яких архімандрита Єфрема (Ярінко), секретаря Хустської Єпархії, було призначено Преосвященним єпископом Бердянським і Приморським (Журнал №66). Про день архієрейської хіротонії архімандрита Єфрема буде повідомлено пізніше.