Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. При Синодальному військовому відділі створено Піклувальну Раду

18 липня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, з метою координації роботи Української Православної Церкви, органів державної влади, інститутів громадянського суспільства та небайдужих громадян у справі розвитку духовності, моральності, патріотизму та громадянської відповідальності у військовому середовищі, при Синодальному відділі Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України створена Піклувальна Рада.
На першому організаційному засіданні, яке відбулося у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі, члени Піклувальної Ради обговорили принципи, форми та методи своєї роботи та конкретну участь у сприянні реалізації проектів відділу. Зважаючи на високий моральний авторитет серед військовослужбовців та співпрацю з Військовим відділом УПЦ у цій царині протягом тривалого часу до складу Піклувальної Ради увійшли: народні депутати України Г.А.Васильєв, Ю.О.Болдирєв, адмірал М.Б.Єжель, генерал-лейтенанти М.І.Мальков, Л.В.Жишко, О.А.Савченко, генерал-майори В.В.Степаненко, В.Г.Кохан, полковники С.І.Скоков, М.В.Бочкарьов, О.Ф.Алімов, а також Ю.В.Філатов, Ю.Р.Флюнт, В.О.Скачко, О.П.Павлюк, О.О.Коцупал.
По завершенні засідання Піклувальної Ради голова Адміністрації Держспецтрансслужби України генерал-лейтенант Мальков М.І. привітав голову Синодального військового відділу УПЦ архієпископа Львівського і Галицького Августина із нещодавнім ювілеєм