Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники делегації Елладської Православної Церкви привітали Блаженнішого Митрополита Володимира із 20-річчям Предстоятельського служіння

26 липня,Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Елладської Православної Церкви на чолі із митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм, що прибула до України для участі в урочистостях, присвячених 20-річчю Предстоятельського служіння Блаженнішого Митрополита Володимира на Київській кафедрі.
Владика Миколай передав Митрополиту Володимиру поздоровлення від Предстоятеля Елладської Церкви Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієронима та підніс напрестольний хрест.
Також митрополит Миколай поділився враженнями від свого першого перебування в Україні, відзначивши, що цього дня збулася мрія його життя, а також подякував Блаженнішому Владиці за гостинність та побажав, щоби Господь укріплював його здоров’я і допомагав у несенні Предстоятельського служіння.
В свою чергу, Первосвятитель подякував гостям за візит, відзначивши, що такі зустрічі є свідоцтвом любові до нашої країни та нашої Церкви.
З нагоди ювілею та за заслуги перед Українською Православною Церквою, Митрополит Володимир удостоїв митрополита Миколая Відзнаки Предстоятеля Української Православної Церкви, а членів делегації – орденів «1020-річчя Хрещення Київської Русі».
Також Первосвятитель передав пам’ятні подарунки Архієпископу Ієрониму та вручив сувеніри членам делегації.