Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КАЗАХСТАН. Делегація Синодального молодіжного відділу УПЦ представила українські церковні проекти на міжнародному фестивалі православної молоді

З 29 червня по 1 липня, за благословенняи Блаженнішого Митрополита Володимира, на запрошення митрополита Астанайського і Казахстанського Олександра, голови Митрополичого округу Руської Православної Церкви в Республіці Казахстан, делегація Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю взяла участь у ІІІ Міжнародному фестивалі православної молоді «Духовний сад Семиріччя» в Казахстані.
До складу української делегації, яку очолив голова Синодального молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона, також увійшли: перший заступник голови архімандрит Іоасаф (Перетятько), заступник голови з тюремного служіння протоієрей Миколай Могильний, заступник голови з духовної опіки скаутських організацій протоієрей Іоанн Тронько, співробітниці відділу Ганна Лелик та Ольга Романчук.
29 червня, представників молодіжного відділу УПЦ в аеропорту м. Алмати зустрічав керуючий справами Митрополичого округу єпископ Каскеленський Геннадій. Упродовж дня гості відвідали святині міста: Вознесенський кафедральний собор, Микільський собор, храм Христа Спасителя та місце поховання подвижника благочестя ХХ століття митрополита Іосифа (Чернова) на міському цвинтарі.

30 червня українська делегація у супроводі єпископа Геннадія вирушила до м.Талдикорган для участі у ІІІ Міжнародному фестивалі православної молоді «Духовний сад Семиріччя». У рамках програми фестивалю відбулася зустріч учасників з головою Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископом Іоною. Під час майстер-класів співробітники відділу розповіли про напрями роботи з молоддю, що ведеться в Українській Православній Церкві.

Останній день фестивалю, 1 липня, розпочався з богослужіння під відкритим небом. Божественну літургію звершили митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр, голова Синодального відділу Руської Православної Церкви у справах молоді єпископ Бронницький Ігнатій, єпископи Каскеленський Геннадій, Обухівський Іона та Усть-Каменогорський і Семипалатинський Амфілохій.

Позакінченні богослужіння єпископ Іона зачитав вітальну адресу від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з нагоди 140-річчя від дня утворення Туркестанської єпархії та 55-ліття митрополита Олександра і на честь ювілеїв з благословення Предстоятеля УПЦ вручив владиці Олександру орден Української Православної Церкви святого апостола Андрія Первозванного.

Після Божественної літургії єпископ Іона мав бесіду з єпископом Ігнатієм, у ході якої голови Синодальних молодіжних відділів УПЦ і РПЦ обговорили можливості та перспективи подальшої співпраці.

Завершився фестиваль «Духовний сад Семиріччя» нагородженням переможців та урочистим концертом, під час якого єпископ Іона зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Володимира до учасників. Усіх членів делегації Синодального молодіжного відділу УПЦ було відзначено ювілейними медалями «140 років заснуванню Туркестанської єпархії».