Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У єпархії вшанували пам’ять царствених страcтотерпців

17 липня,в день пам’яті святої царської сім’ї, своє престольне свято відзначає Свято-Різдва-Христового жіночий монастир, що у селищі Червоне. При обителі діє лише один храм, престол якого, названий на честь святих страстотерпців.
На урочисте Богослужіння прибув правлячий архієрей —   Никодим, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський. Перед входом до храму, свого архіпастиря, із короваєм та квітами, зустрічали насельниці обителі, а також духовенство з прихожанами.
Невеликий монастирський храм вмістив усіх, хто прийшов в цей святковий день, щоб вознести свої теплі молитви до святих царських страстотерпців, попросити їх заступництва та утіхи в немочах.
За Божественною Євхаристією, владиці Никодиму, співслужили: духівник єпархії — архімадрит Гавриїл (Вардаєв), духівник та відроджувач обителі – архімандрит Тимофій (Волошенко), а також запрошене духовенство. Оспівував святкове Богослужіння сестринський хор Свято-Різдва-Христового жіночого монастиря.
По завершенню Хресної ходи,  архіпастир, звернувся до усіх присутніх із теплим та повчальним словом своєї пастирської проповіді:«Святі царственні страстотерпці моліть Бога за нас» — в сьогоднішній день, саме цими словами, взиваємо ми, взиває наш розум, наші душі сьогодні тягнуться до тої величі, до Тих, хто прославлений у Господа, прославлений не простим вінцем, вінцем мук, терпіння, страждання і насамперед проявленням своєї стійкої віри. Дивний та прекрасний день… Сьогодні ми, у цій святій обителі, яка розпочинає своє духовне життя із нової сторінки, провели прекрасне Богослужіння, святу Божественну Літургію. Нічого не може здійснитись без Божого благословіння та Божого промислу. Сам Господь покликав нас із небуття в буття, давши нам цей безцінний дар — безсмертну душу та вічне життя…».
Після промовленої проповіді, архієпископ Никодим, привітав духовенство, сестер монастиря та прихожан із Пасхою та торжеством їхнього храму, престольним святом. Головному наставнику та відроджувачу обителі, архімандриту Тимофію, владика подякував за запрошення та теплий прийом, побажав, щоб в довіреній йому обителі завжди горіла лампада віри та смирення.