Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан освятив храм у селі Панікарча

18 липня, у день пам’яті преподобного Сергія Радонезького  , архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан звершив архіпастирський візит до Ржищівського благочиння.
Зокрема, архієрей відвідав церковну парафію Архістратига Михаїла с. Панікарча, з нагоди завершення будівництва храму.
У новозбудованій церкві  архієпископ Митрофан звершив освячення престолу та самого храму, після чого відслужив у храмі першу Божественну літургію. За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили вікарій єпархії, єпископ Рокитнянський Никодим, благочинний Ржищівського округу протоієрей Михаїл Афонін, настоятель храму протоієрей Андрій Мельник та духовенство благочиння.
Враховуючи заслуги настоятеля храму по духовному вихованню пастви та завершенню спорудження храму архієпископ Митрофан з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира нагородив протоієрея Андрія черговою священицькою відзнакою – митрою.
Після завершення літургії владика Митрофан подякував настоятелю церкви, благодійникам, жителям села та усім, хто долучився до благородної справи – спорудження храму Божого.
Архієпископ Митрофан, у знак подяки, нагородив меценатів та активних учасників спорудження церкви церковними орденами та благословенними архієрейськими грамотами.
В пам’ять про свій візит, владика подарував парафії ікони Христа Спасителя та Пресвятої Богородиці.