Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ-ЄРУСАЛИМ. Делегація УПЦ зустрілася з Патріархом Святого Града Єрусалим і всієї Палестини Феофілом ІІІ

30 липня делегація Української Православної Церкви зустрілася з Патріархом Святого Града Єрусалим і всієї Палестини Феофілом ІІІ у його резиденції в Єрусалимі. З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира делегацію очолив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який передав Патріарху листа від Його Блаженства стосовно принесення в Україну однієї з шанованих єрусалимських святинь.
У зустрічі також взяли участь архієпископ Йорданський Феофілакт, митрополит Константійський Аристарх (голова секретаріату Єрусалимської Патріархії), архімандрит Ісидор (Мінаєв) (голова Руської Духовної Місії у Святій Землі) і Володимир Теліженко (директор Паломницького центру при ВЗЦЗ УПЦ).
На зустрічі було розглянуто загальні питання сучасного церковного життя, Патріарх Феофіл обговорив із присутніми тему взаємного глибокого впливу внутрішньо- і зовнішньоцерковних відносин і політичного становища у світі. Предстоятель Єрусалимської Церкви особливо цікавився здоров’ям Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і запевнив голову української делегації Високопреосвященнішого архієпископа Олександра, що завжди підносить молитви за Митрополита Володимира біля Святого Гробу і плекає найтепліші почуття поваги і братньої любові до Його Блаженства.
Архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, у свою чергу, подякував Блаженнішому Патріарху Феофілу за достойне представництво Єрусалимської Патріархії в особі Високопреосвященнішого архієпископа Йорданського Феофілакта на нещодавніх торжествах у Києві і передав Предстоятелю Єрусалимської Церкви особистий подарунок від імені Митрополита Київського Володимира.
Користуючись нагодою, члени делегації також відвідали храм Воскресіння Христового та інші святині Єрусалима, де піднесли молитву за здоров’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та боголюбний український народ.