Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит АНТОНІЙ освятив каплицю на території прикордонної академії

До відкриття каплиці «Святого Воїнства» в Національній академії Державної прикордонної служби України, яке відбулося 23 червня, по-особливому ретельно готувався ректор – генерал-лейтенант В.Райко і увесь особовий склад спеціалізованого навчального закладу.
Нарешті настав довгоочікуваний день випуску офіцерів-прикордонників – свято на яке з’їжджається чимало високих гостей, батьків і родин випускників. Саме на цей урочистий день було заплановано освятити нову каплицю, яка, стараннями ректора та особового складу була побудована у рекордно короткі строки.
Після церемонії випуску, що традиційно відбулася на майдані Незалежності в обласному центрі, усі зібралися на території біля каплиці «Святого воїнства», де Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський АНТОНІЙ здійснив освячення. За 15 хвилин до початку урочистого заходу, персонал Національної академії вишикувався праворуч, ліворуч алеї, яка веде до каплиці.
Військовий оркестр грав урочистий марш, біля сходів каплиці стояла почесна варта зі зброєю у парадних формах. Вхід на сходи був перекритий червоною стрічкою. Усі з завмиранням сердець очікували початку церемонії.
Ректор Національної академії генерал-лейтенант Райко В.В. особисто зустрів на центральному вході Академії почесних гостей: Митрополита АНТОНІЯ, Голову Департаменту по роботі з персоналом Державної прикордонної служби України Генерала-полковника М.В.Коваля, Міського Голову С.І.Мельника, Голову Хмельницької РДА В.М.Коліщака, представників обласної державної адміністрації, керівників обласних управлінь та відомств.
Усі присутні під колокольний дзвін підійшли до каплиці. Символічну червону стрічку перерізали Митрополит АНТОНІЙ, генерал-полковник М.Коваль і генерал-лейтенант В.Райко.
Чин освячення каплиці «Святого Воїнства» очолив Високопреосвященнійший Митрополит Антоній, у співслужінні духовенства Хмельницької єпархії. Після освячення і «Многолєтія», Митрополит Антоній звернувся з промовою до персоналу Національної академії Державної прикордонної служби України і гостей, у якій висловив надію, що нова каплиця сприятиме вихованню молодих офіцерів-прикордонників та допомагатиме усьому навчальному закладу, захищаючи Божою благодаттю від негараздів, а також подякував усім за понесенні труди і нагородив Орденами Української Православної Церкви:
- Голову Департаменту по роботі з персоналом Державної прикордонної служби України Генерала-полковника М.В.Коваля – Орденом Св. Володимира Великого ІІ ступеня;
- ректор Академії генерал-лейтенанта В.В. Райко – Орденом Прп. Іллі Муромця І ступеня;
- заступника ректора Академії, полковника В.О.Дубину – Орденом Прп. Нестора Літописця ІІ ступеня.
По закінчені освячення усі бажаючі завітали до церкви, помолилися і подякували Господу та поставили свічки.