Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Престольне свято в Свято-Онуфріївському чоловічому монастирі

25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого Свято-Онуфріївський чоловічий монастир в с. Межигір’я Турківського району відзначив престольне свято.
У цей день архієпископ Львівський і Галицький Августин у співслужінні вікарія Львівської єпархії єпископа Дрогобицького Філарета, намісника монастиря архімандрита Севастіана (Деркача) та більш ніж 20-ти священиків Львівської єпархії та Білорусії звершив Божественну літургію в храмі монастиря.
Також перед Богослужінням було освячено новий іконостас та настінні ікони монастирського храму і престол. Саме ж служіння Літургії звершувалося на паперті храму, оскільки вмістити усіх бажаючих храм не міг.
Після читання Євангелія Високопреосвященніший архієпископ Августин звернувся зі словами проповіді до прочан, яких в цей день в монастир приїхало досить багато.
За Літургією було нагороджено правом носіння наперсного хреста клірика Свято-Георгіївського храму м.Львова священика Андрія Гнатюка.
Після Літургії було звершено урочистий хресний хід навколо храму.
Насамкінець владика Августин привітав намісника, насельників монастиря та вірян із престольним святом та подарував на згадку образ прп.Онуфрія Великого та кілька книг із власної бібліотеки. У відповідь архімандрит Севастіан подякував архіпастирям за візит та звершене ними Богослужіння та з нагоди 60-річчя з Дня Народження Архієпископа Августина, яке святкується в єпархії цими днями, подарував йому коровай та ікону преподобного Онуфрія виготовлену руками місцевих майстрів.