Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Ковельську виховну колонію з архіпастирським візитом у супроводі духовенства відвідав митрополит Луцький і Волинський Ніфонт

Митрополит Луцкий НифонтСвященне писання, православне віровчення, історія церкви — тема катехізичної бесіди-лекції, що її днями провів митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Таку форму спілкування з паствою волинське духовенство практикує давно. Втім, цього разу слухацька аудиторія була особливою, адже заняття проходило у стінах Ковельської виховної колонії, де утримуються неповнолітні. Вперше завітавши до цієї виправної установи на минулорічний фестиваль творчості засуджених «Червона калина», владика пообіцяв керівництву закладу, що приїде до них знову, і дотримав слова.
«Мені, як старій людині, цікаво, як ці діти живуть, що в них на думці, — щиро зізнається керуючий Волинською єпархією. –Звичайно, тут вони з різних причин. Хотілось підтримати їх добрим словом, аби вони не падали духом, і коли повернуться в широкий світ, порадити надалі утримуватись від спокус, берегти свою душу і надалі бути прикладом для інших».
Владика розповів засудженим деякі факти зі своєї біографії. Він зауважив, що йому теж в житті частенько доводилось несолодко, і тільки завдяки Господній допомозі він зумів подолати труднощі і досягти своєї мети –стати священнослужителем. Порадив їм частіше звертатись за підтримкою до Бога і подарував усім засудженим і працівникам виправної установи книгу Святого Письма українською мовою, видану у Волинській єпархії УПЦ.  По закінченні бесіди відповів на всі питання, що цікавили присутніх. Зокрема, чи є у них шанс після відбуття покарання вступити до семінарії, чи можна прийняти в колонії хрещення тощо.
За словами начальника пенітенціарної служби України у Волинській області Олександра Герасимчука, в Ковельській колонії вже були випадки, коли після бесід із священиками засуджені просили дозволу прийняти хрещення. Після цього таїнства, стверджує він, хлопці змінились у кращу сторону, почали ходити до церкви, дотримуватись Божих заповідей.Пан Олександр вважає –зустріч з митрополитом Ніфонтом теж принесе свої добрі плоди.
«Сьогодні я звернув увагу на те, як уважно хлопці слухали розповідь владики про слово Боже і випадки з його біографії, -каже Олександр Герасимчук. –Я думаю, що багато хто з них після цієї бесіди задумається над своїм життям і зробить висновки. Владика змалку втратив батьків, пройшов непросту школу, і не просто залишився людиною, а став духовним наставником для сотень вірян. Його життя має стати взірцем для наслідування. У цих хлопців ще все попереду, сподіваюсь, вони виберуть вірний шлях».
Наприкінці зустрічі студенти ВДС заспівали засудженим кілька духовних піснеспівів. Своєю чергою, ті показали кілька номерів художньої самодіяльності, а владиці Ніфонту вручили ікону Покрова Богоматері, вишиту власноруч.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ