Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.05.2012. МИКОЛАЇВ. Митрополит Пітирим нагородив клірика єпархії церковною відзнакою

22 травня, віруючі обласного центру відзначили свято на честь покровителя міста — день перенесення мощей святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського.
Напередодні митрополит Миколаївський і Вознесенський Пітирим у співслужінні духовенства міського благочиння очолив всеношне бдіння у Свято-Миколаївській соборній церкві.
Наступного дня престольне свято зібрало багато віруючих. У переповненому храмі Правлячому Архієрею співслужили благочинний Миколаївського міського благочиння архімандрит Варнава (Гладун), благочинний Новоодеського округу протоієрей Валерій Голуб, настоятель храму протоієрей Михайло Бойко та міське духовенство.
Під час Літургії митрополита за благословінням Предстоятеля УПЦ удостоїв протоієрея Валерія Голуба права носіння митри і звершив хіротонію во диякона чтеця Максима Меркулова.
Після богослужіння митрополит Пітирим очолив хресний хід по місту. За традицією хресний хід на чолі з Владикою з’єднався з хресним ходом кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, і єдиною колоною пройшов центральною вулицею міста до пам’ятника святителю Миколаю. Тут було звершено читання Євангелія і проспівано величання святителю. Потім хресний хід направився до Свято-Миколаївського храму на вулиці Набережній, де відбулася зустріч з IIІ-им єпархіальним хресним ходом начесть святителя Миколая на чолі з протоієреєм Геннадієм Дьяковим. Далі об’єднаний хресний хід направився до поклонного хреста, встановленого на честь 2000-річчя Різдва Христового і, після цього — до пам’ятника адміралу С. О. Макарову, де Владика Пітирим у співслужінні духовенства звершив заупокійну літію. Після цього хресний хід зі співом «Христос воскрес із мертвих …» вирушив до Свято-Миколаївської соборної церкви.
Закінчився хресний хід читанням Євангелія, окропленням народу святою водою, благословінням іконою святителя Миколая і уставним многоліттям.