Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2012. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній нагородив директора РЕМу М. Антошина орденом Святого Володимира

20 травня, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній очолив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі м.Деражня.
За сумлінні труди во благо Святої Церкви, настоятель храму, благочинний храмів Деражнянського округу, протоієрей Георгій Чернятинський був нагороджений відзнакою Митрополита Київського і всієї України Володимира, а штатний священик церкви – протоієрей Володимир Щесняк удостоївся чергової священничеської нагороди – палиці.
Після Богослужіння благодійники храму також отримали високі Церковні нагороди: Директор Деражнянського РЕМ – М.Антощишин був нагороджений Орденом Святого Рівноапостольного Великого Князя Володимира ІІІ ступеня, староста і деякі парафіяни – архієрейськими грамотами.
По завершенні вручення церковних відзнак, митрополит Антоній наголосив, що кожен християнин повинен прагнути не лише до земних нагород, але, насамперед, до вічної винагороди у Царстві Небесному.
Далі архіпастир відправив заупокійну літію на могилі спочилого будівничого Свято-Михайлівського храму і благочинного храмів Деражнянського округу — ігумена Арсенія (Клімова), зазначивши у промові, що покійний о. Арсеній міг ще довго трудитися на благо Церкви, але шляхи Господнього промислу не піддаються людським критеріям і усі ми зобов’язані жити так, щоб з чистим серцем завжди бути готовими предстати у вічність.
Після літії митрополит освятив новозбудований дім, який було споруджено на території храму, де розташувалися трапезний зал, адміністративні приміщення і кімнати відпочинку.
На завершення насиченої програми перебування митрополита Антонія у м.Деражня, керуючий єпархії відвідав Свято-Преображенську каплицю, будівництво якої завершується у центральному мікрорайоні районного центру.
Під час спілкування з посадовцями району, митрополит обсудив ряд актуальних питань стосовно церковного життя в регіоні, а також закликав усіх ставитися з милосердям до ближнього, надаючи посильну матеріальну допомогу тим, хто її потребує, адже в особі нужденної людини, яка звертається до нас з проханням допомогти, може просити допомоги, випробовуючи наше сумління, Сам Господь Ісус Христос.