Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2012. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир очолив чин наречення архімандрита у єпископа

21 травня у храмі на честь Всіх святих столичного Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря у Феофанії відбулося наречення намісника Свято-Вознесенського Банченського чоловічого монастиря Чернівецької єпархії архімандрита Лонгина (Жара) у єпископа Банченського, вікарія Чернівецької єпархії.
Чин наречення очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Його Блаженству співслужили: митрополити Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Вишгородський і Чорнобильський Павел; архієпископи Бориспільський Антоній, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Городницький Олександр; єпископи Хотинський Мелетій, Макарівський Іларій, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Васильківський Пантелеімон, Броварський Феодосій.
При нареченні архімандрит Лонгин звернувся до Блаженнішого Митрополита Володимира й інших архіпастирів із ставленицьким словом.
Рішення про обрання архімандрита Лонгина (Жара) у єпископа Банченського було ухвалено на засіданні Священного Синоду УПЦ 8 травня 2012 року (журнал № 47).
Архієрейська хіротонія архімандрита Лонгина (Жара) відбудеться 22 травня за Божественною літургією у соборному храмі Свято-Пантелеймонівського монастиря.