Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.05.2012. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Іларій відвідав дитячі центри Макарівщини

18 травня, у міжнародний День музеїв, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій разом з Головою благодійницької комісії Макарівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим) відвідав Макарівський районний історико-краєзнавчий музей.
Владика Іларій привітав з професійним святом директора музею Веніаміна Вітковського, який є співробітником Прес-служби Макарівського благочиння, та побажав успіхів у подальшій роботі. Відвідувачі оглянули експозицію, зокрема, її частину, присвячену святителю Димитрію Ростовському, який народився в Макарові у 1651 р. Разом з директором священнослужителі зауважили про необхідність її доповнення.
Музей розташований у частині Макарова, яка називається «Замковище». Саме тут, на пагорбі, батька святителя Димитрія, Саву Туптала, вперше було проголошено козацьким сотником.
У цей же день єпископ Макарівський разом з членами Комісії з благодійництва відвідав Центр соціальної підтримки дітей і сімей смт Макарів «Промінь надії» та Центр соціальної реабілітації для дітей та підлітків с. Копилів. Його Преосвященство поспілкувався з працівниками центрів та передав вихованцями подарунки — шоколадні яйця та іграшки — передані громадою Свято-Амвросієвської парафії м. Мілан (Італія).
Співробітники зазначили, що завдяки допомозі священнослужителів, вже було вирішено ряд питань щодо життєдіяльності соціальних установ. Владика Іларій запевнив про подальшу взаємну душеспасительну співпрацю.