Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.05.2012. КИЇВ. Заступник голови Синодального військового відділу з нагоди чергового випуску в Юридичному ліцеї відслужив подячний молебень

12 травня відбувся 12-й випуск у Юридичному ліцеї ім. Я.Ю.Кондратьєва при Національній академії внутрішніх справ (НАВС).
Даний навчальний заклад є унікальним, оскільки саме тут навчаються діти-сироти, батьки яких загинули чи стали інвалідами при виконанні службового обов’язку, пов’язаного з правоохоронною діяльністю. Всі роки існування ліцею, його вихованцями духовно опікуються священнослужителі УПЦ. Разом з будівництвом ліцею було побудовано і каплицю на честь Покрова Божої Матері, яка приписана до Свято-Михайлівського храму при НАВС.
Настоятель цього храму, заступник голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Віталій Приходько, відслужив подячний молебень і благословив ліцеїстів на подальше навчання. Знаменний і той факт, що більшість дітей, а всього випускників було 94, виявили бажання продовжити навчання в системі МВС, шануючи цим пам’ять своїх загиблих батьків.