Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.05.2012. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній звершив освячення купольного хреста новозбудованого храма

На території Хмельницького туберкульозного диспансеру в мальовничому скверику декілька років назад розпочали будівництво нового храму на честь преподобного Амфілохія Почаївського. 12 травня, у день пам’яті цього святого.
Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній у співслужінні з священнослужителями, освятив купольний хрест, який увінчав святиню і став видимим символом перемоги над гріхом і смертю. Християнин повинен пам’ятати, що хрестом освячуються наші думки і почуття, наші радості і скорботи. І встановлений сьогоднішній хрест, який виготовлений із бронзи і срібла майстрами Каменець-Подільського та Києва, буде не тільки милувати око, але й свідчити про вічні, незаперечні Христові істини.
Будівництво храму у всі часи було не легкою справою і потребувало багато сил, енергії і матеріальних вкладень, а саме головне вірних і відданих людей, які б і втілили цей намір. Колектив тубдиспансеру на чолі з головним лікарем Сергієм Павловичем, та під духовним окормленням прот. Олександра Конопелька реаліз ували завіти у мрію багатьох людей. Будівництво духовної лічебниці для хворих туберкульозом стане не тільки надією для них, але й справжнім острівцем милості Божої, місцем зустрічі з Небесним Лікарем, лікуючим наші душі і недуги. Шлях християнина, як відомо, полягає в наслідуванні Христу, бо «хто хоче йти за Мною, говорить Спаситель, — відречись себе і візьми хрест свій і слідуй за Мною. Кожен із нас на шляху, до вічного життя повинен понести свій хрест до кінця. Як Христос через Голгофу ввійшов в Свою вічну Божественну Славу, так і ми через свою голгофу — неминучі в земному житті страждання — ввійдемо до свого вічного життя. Прикладом цьому є прославляємий нами сьогодні преподобний Амфілохій, який через свій нелегкий земний шлях, поніс справжній духовний подвиг за що сподобився вічного блаженного життя.
Владика призвав Боже благословення на всіх труждающихся і висловив надію, що молитвами преподобного храм скоро постане у всій своїй величі і красі.