Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.05.2012. КИЇВ. Намісник Свято-Різдва Богородиці Глинської пустині висвячений у єпископа Бородянського

13 травня, в неділю 5-у після Пасхи, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію в соборному храмі Свято-Пантелеімонівського монастиря, що у Феофанії.
Йому співслужили: митрополити — Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Черкаський і Каневський Софроній, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон; архієпископи — Бориспільський Антоній, Білогородський Николай, Сарненський і Поліський Анатолій, Полтавський і Миргородський Филип, Запорізький і Мелітопольський Лука, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Городницький Олександр єпископи: Хотинський Мелетій, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Дрогобицький Філарет, Броварський Феодосій, Шепетівський і Славутський Діонісій, голова Синодального інформаційного-відділу відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко і духовенство монастиря.
За богослужінням собор архієреїв висвятив у єпископа Бородянського вікарія Київської Митрополії, намісника Свято-Різдва Богородиці Глинської пустині архімандрита Антонія (Кріпака) (відповідно рішенню Священного Синоду Української Православної Церкви, що відбувся під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира 8 травня 2012 року (журнал №46)).
Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого владика Антоній благословив віруючих.
Напередодні, ввечері, у монастирському храмі Всіх Святих відбулося наречення архімандрита Антонія (Кріпака) у єпископа Бородянського.
23 грудня 2010 р. майбутній єпископ був призначений намісником Глинської пустині. 6 травня 2012 року нагороджений правом носіння другого хреста.