Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2012. КИЇВ. Голова Синодального відділу вершив панахиду біля Всеукраїнського комплексу-пам’ятника загиблим в Афганістані

9 травня, в день 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, біля Всеукраїнського комплексу-пам’ятника загиблим в Афганістані голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів єпископ Броварський Феодосій відправив панахиду за офіцерами та солдатами, що загинули в боях у роки Великої Вітчизняної війни, а також під час війни в Афганістані та інших локальних військових операцій за кордоном.
Вшанувати пам’ять загиблих воїнів і помолитися за їхнє упокоєння прийшли ветерани Великої Вітчизняної та афганської воєн, матері та дружини загиблих в Афганістані.
Після богослужіння єпископ Феодосій привітав ветеранів з Днем Перемоги, побажав їм міцності душевних і тілесних сил і звернувся до всіх із повчальним словом.
У проповіді владика звернув увагу присутніх на дух жертовної любові і самозречення, з яким юні добровольці воєнного часу йшли на фронт. «З тим же бажанням подвигу і безкорисливого служіння Батьківщині багато молодих людей йшли і на війну в Афганістані. Молячись за упокій загиблих і згадуючи той час, ми повинні брати приклад жертовності з наших батьків і дідів», — завершив владика.