Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.05.2012. КИЇВ. Єпископ Пантелеїмон здійснив освячення храма на честь мученика Іоанна Воїна

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, 7 травня на території 195-ої центральної бази Держспецтрансслужби вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон звершив чин освячення престолу храму на честь мученика Іоана Воїна.
Серед почесних гостей, що взяли участь в урочистих заходах з нагоди освячення храму, був присутній голова Синодального відділу Української Православної Церкви з благодійності та соціального служіння архідиякон Сергій Косовський.
Храм спроектований архітектором Рогожиним Георгієм Миколайовичем та зведений під керівництвом Голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенанта Малькова Миколи Івановича, настоятеля храму протоієрея Павла Барщика, коштами благодійників та стараннями особового складу Держспецтрансслужби.
В листопаді – грудні 2007 року зведені стіни храму.
19 грудня 2007 року проведено перше богослужіння – водосвятний молебень з акафістом святителю Миколаю Чудотворцю.
З жовтня 2011 року по квітень 2012 року проводився розпис стін та стелі храму.
Храм розписаний художниками: Бровинським Максимом Вікторовичем та Станько Тетяною Олександрівною.
Іконостас храму створений заслуженим художником України Бугринцем Анатолієм Івановичем (автор проекту та декоративної різьби), заслуженим художником України Гапонюком Петром Григоровичем (золотильник іконостасу).
Після звершення чину освячення храму відбулась літія за загиблими воїнами та святковий концерт з нагоди Дня Перемоги, в якому взяв участь зведений оркестр Держспецтрансслужби.
Фото: Юрий Огарь