Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Архієпископ Феодор зустрівся з архіваріусами країн СНД

30 травня, в Мукачівському монастирі відбулася зустріч архієпископа Феодора, з керівниками архівних служб України, Росії та Білорусії.
Крім екскурсії, яку провів особисто владика Феодора по території та в головному храмі обителі відбулося жваве спілкування архієпископа з гостями.
Слід відмітити, що співпраця Мукачівської єпархії та Державного архіву Закарпатської області в останні роки є надзвичайно плідною та тісною. В період з 2008 по 2012 роки вийшло чимало спільних науково-дослідних статей та монографій, котрі освітлюють церковне життя краю та його минулу церковно-історичну спадщину..
Як раніше повідомляв прес-центр Закарпатської ОДА з 29-31 травня в м. Ужгороді проходить щорічна тристороння зустріч керівників архівних служб України, Росії та Білорусії.
У заході взяли участь, зокрема, голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург, керівник Федерального архівного агентства Російської Федерації Андрій Артізов, директор Департаменту з архівів та діловодства Республіки Білорусь Володимир Адамушко, директор Державного архіву в Закарпатті Михайло Місюк.
Учасники тристоронньої зустрічі обговорюють стан, проблеми та перспективи діяльності регіональних архівів.
Головною метою зустрічі є узгодження заходів з реалізації спільних проектів, обмін досвідом, визначення та порівняння правового статусу регіональних архівів в Україні, Білорусії та Росії.
Написав протоієрей Олександр Монич