Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.04.2012. ЛУЦЬК. У єпархії пройшли заходи до дня аварії на ЧАЕС

В обласному центрі Волині 26 квітня відбулися заходи з відзначення 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи: покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».
На Меморіальному комплексі «Вічна слава» сьогодні було людно. Чимало лучан та посадовців зібралось біля пам’ятника щоб ще раз згадати про страшну трагедію, яка трапилась 26 років тому та вшанувати тих, хто загинув. Саме в цей десь 1986 року стався вибух на Чорнобильський атомній станції внаслідок чого постраждали не лише українці. Багато ліквідаторів та місцевих жителів загинуло та отримали травми.
Щороку й у Луцьку згадують чорну дату, аби пам’ять не згасала, щоб не допустити такого лиха ще раз. На Меморіалі були присутні й очільники області та міста й самі чорнобильці.
Духовенство помолилось за душі загиблих та здоров’я тих, хто лишився живий. Митрополит Луцький і Волинський Нифонт розповів про те, що за упокій чорнобильців моляться на кожній літургії вже п’ятнадцять років. Він побажав присутнім в першу чергу здоров’я, мудрості та терпіння.
Заступник голови голова Волинського обласного товариства «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей подякував усім, хто прийшов.