Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.04.2012. КИЇВ. У Деснянському районі міста відзначили 26-ті роковини Чорнобильської катастрофи

26 квітня відбулося проведення урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля», за участю представників Київської міської державної адміністрації, Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, представників чорнобильських громадських організацій, духовенства Північно-Східного округу , учнівської молоді та мешканців Деснянського району.
Під час заходів була відслужена панахида очолювана благочинним Північно-Східного округу міста Києва Деснянського району протоієреєм Димитрієм Григораком та духовенством району. Також відбулося покладання квітів та поминальний обід з кулешем.
Деснянський район займає перше місце за кількістю постраждалого населення.
На сьогоднішній день в Деснянському районі міста Києва проживає майже 20 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на пільги та компенсації передбачені Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що складає 23,6 відсотки від усіх постраждалих міста Києва.
Серед цієї кількості 8210 особи, які приймали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, 7660 – потерпілі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, 709 – вдови, смерть чоловіків яких пов’язана з роботами по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 3364 – діти.
В Деснянському районі плідно працює 7 громадських чорнобильських організацій.
Багато зусиль по роботі з громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи прикладають голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Жеребнюк Віктор Миколайович, перший заступник голови Костюченко Вадим Костянтинович, начальник управління праці та соціального захисту населення Філоненко Анастасія Володимирівна.