Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.04.2012. ЛУЦЬК. У єпархії відбулось особливе богослужіння для неповносправних

У тимчасовому Храмі Всіх святих Землі Волинської УПЦ була відслужена літургія архієрейським чином для вірян із обмеженими фізичними можливостями. Про це повідомляє «Волинська правда».
Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Під час літургії співав хор незрячих під керівництвом протоієрея Олександра Мазурака, а зміст богослужіння для вірних із вадами слуху, під богословським керівництвом ієромонаха Ілії Вишневського, передала сурдоперекладач Наталія Сидорук.
На службі Божій були присутні чимало вірних у інвалідних візках. Дехто, до слова, в особливо важливі моменти літургії, навіть знаходив у собі сили на хвилинку встати, спираючись на милиці. Особливістю цієї літургії було те, що своєрідний престол (найсвятіше місце храму – кубічної форми стіл на якому звершується літургія) був поставленйи в центрі храму. Отож присутні мали нагоду бачити всі обрядові дійства, які звершували священнослужителі.
Неповносправні вірні, які відвідали богослужіння мали можливість посповідатись і причаститись, що є особливо важливим для православних християн у дні Великого Посту.