Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.03.2012. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Голова Комісії з благодійництва зустрівся із Віце-прем’єр-міністром України

27 березня, на запрошення Макарівської районної державної адміністрації, голова Комісії з благодійництва Макарівського благочиння Київської єпархії Української Православної Церкви та Комісії з питань благодійності Макарівської районної ради ігумен Філарет (Єгоров) взяв участь у зустрічі з Віце-прем’єр-міністром України — Міністром соціальної політики України С. Л. Тігіпком, яка відбулася в Макарівському районному центрі соціальної підтримки дітей і сімей «Промінь надії».
У зустрічі також взяли участь: голова Макарівської районної державної адміністрації О. І. Куцик, голова Макарівської районної ради В. М. Гудзь, заступник голови райдержадміністрації О. М. Гуменюк, начальник Служби у справах дітей Київської обласної державної адміністрації С. П. Андріяш, заступник головного лікаря Макарівської центральної районної лікарні з питань дитинства та пологової допомоги В. С. Калмикова, співробітники соціальної сфери району, голови сільських рад, представники громадськості.
Віце-прем’єр-міністр України розповів присутнім про державні соціальні ініціативи. Дізнавшись про соціальну роботу в районі, він відзначив вагомість участі в роботі соціальних організацій священнослужителів Макарівського благочиння, зазначивши, що така співпраця є позитивним досвідом, який можна та потрібно використовувати скрізь. Було наголошено, що держава й надалі буде співпрацювати у вирішенні соціальних питань з представниками традиційних для України віросповідань і, зокрема, в першу чергу, – з Українською Православною Церквою. Готується підписання відповідних офіційних угод.
Між ігуменом Філаретом (Єгоровим) та С. Л. Тігіпком відбулася розмова, в якій вони обмінялися думками щодо справи служіння ближнім, зокрема, допомоги дитячим будинкам, прийомним сім’ям та соціально незахищеним верствам населення. Віце-прем’єр-міністр та представник Макарівського благочиння зійшлися на спільній думці, що без позитивних духовно-моральних основ будь-яка соціальна допомога не принесе бажаного результату. Тому вкрай необхідно, щоб співпраця між служителями Церкви Христової та соціальними представниками району й надалі розвивалася: це потрібно не лише даному регіону, але й усій країні.
На завершення ігумен Філарет передав учасникам зустрічі привітання від вікарія Київської Митрополії єпископа Макарівського Іларія та вручив у благословення вихованцям соціального центру, його працівникам, представникам влади та громадськості натільні хрести та ікони.
Нагадаємо, що нещодавно, 9 березня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископ Макарівський Іларій також відвідав центр «Промінь надії».
Центр «Промінь надії» спеціалізується на допомозі родинам та дітям, які потрапили у складні життєві обставини. Заклад був створений наприкінці минулого року за сприяння місцевої влади та громадських організацій на базі колишнього інтернату і є унікальним для України, адже його робота спрямована на те, щоб діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мали можливість виховуватися в сім’ях або ж в умовах, максимально наближених до сімейних.