Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.02.2012. КИЇВ. Митрополит Павел відвідав Юридичний інститут НАУ

24 лютого на запрошення директора Юридичного інституту Національного авіаційного університету кандидата юридичних наук, доцента Ірини Миколаївни Сопілко, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Києво-Печерської Лаври, відвідав II Міжнародну наукову конференцію «Становлення держави та права в умовах глобалізації: теоретичний та практичний аспект».
Звертаючись до учасників конференції, серед яких не тільки викладацька корпорація та студенти Юридичного інституту НАУ, але й представники ВУЗів України та сусідніх держав, Владика сказав: «Шановна Ірино Миколаївно, шановні викладачі, студенти, учасники та гості наукової конференції, дорогі брати і сестри! Все, що відбувається у нашому житті, в тому числі і ця зустріч, відбувається з Божої волі. Нас сьогодні зібрала Благодать Святого Духа, щоб у спілкуванні один з одним ми вирішили ті чи інші питання та збагатили свої душі.
Я сьогодні маю честь передати вам благословення та найкращі вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, який благословив мене бути присутнім на цьому заході. Я дуже вдячний за запрошення керівництву Юридичного інституту і від усієї душі бажаю студентам, які тут навчаються, і викладачам, які передають свої знання молодому поколінню, здоров’я та мудрості. Ваша професія має витоки із сивої давнини. Читаючи Біблію, ви побачите, що у Старому Завіті уже були судді. Вони вирішували питання, які виносились на розсуд, виконували волю Божу, яку Господь посилав через пророків, первосвящеників і левітів. Тому ми маємо виконувати свої обов’язки із благоговінням, пам’ятаючи, що кожна людина, яка робить свою справу недбало, буде відповідати за це перед Богом.
Від вас залежить майбутнє нашої держави, а також те, яке відношення до України формуватиметься у світі. Велике значення у житті нашого народу має Церква. На сьогоднішній день Українська Православна Церква нараховує 48 єпархій, 70 єпископів, 240 монастирів, в яких проживають 7000 монахів, Духовну академію, 5 Духовних семінарій, 15 Духовних училищ і 5000 недільних шкіл. Помилковим є уявлення про те, що Церква для людей похилого віку. У храмі мудрості може почерпнути кожна людина, незалежно від того, молода вона чи має за плечима житейський досвід. Господь сказав: «Без Мене не можете творить ничесоже» (Ін. 15:5). Вітаючи вас з цією історичною подією, хочу наголосити на тому, щоб ми вчилися один в одного. Сьогодні серед нас колеги та друзі з ближнього та дальнього зарубіжжя і ми маємо можливість поділитися своїми здобутками, розділити радість і, можливо, смуток, який також буває в нашому житті. Тому ми маємо використовувати кожну можливість для того, щоб вчитись.
Вчора був День захисника Вітчизни. Сердечно вітаю наших захисників і всіх, хто проходив службу в армії. Це має велике значення. Я у свій час служив в армії в Баку і можу сказати, що це життєва школа. Людина вчиться і разом з тим оберігає життя і спокій батьків, рідних і близьких.
Призиваючи на вас Боже благословення, бажаю, щоб Господь ніколи не лишив вас у житті. Бажаю вам мудрості, терпіння та успіхів у проведенні конференції. Нехай береже вас усіх Господь».