Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.02.2012. КИЇВ. У Воскресенському (афганському) храмі столиці звершили заупокійні богослужіння по воїнах-інтернаціоналістах

15 лютого в день Стрітення Господнього і вшанування учасників бойових дій на території Афганістану та інших держав, у Воскресенському (афганському) храмі м. Києва звершувалися заупокійні панихиди по воїнах-інтернаціоналістах.
До початку Божественної літургії Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів, настоятель Воскресенського храму вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив у Воскресенському храмі панихиду за воїнами-інтернаціоналістами, на якій молилися представники державної влади і громадських організацій, що прийшли вшанувати пам’ять афганців.
Також, при великому збігу ветеранів Афганської війни, єпископ Феодосій звершив панихиду біля Меморіального комплексу загиблим в Афганістані громадянам України. У заупокійному богослужінні взяв участь Голова Синодального військового відділу Української Православної Церкви архієпископ Львівський і Галицький Августин.