Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.02.2012. КИЇВ. Голова Синодального відділу у справах молоді очолив відкриття першої акції проти підліткової наркоманії

12 лютого голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона очолив відкриття першої акції інформаційно-профілактичної кампанії проти наркоманії «Жити здорово!».
«Жити здорово!» — новий соціальний проект Синодального молодіжного відділу, мета якого — пропагувати здоровий спосіб життя та запобігати поширенню наркоманії серед підлітків. Проект отримав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.
Для того, щоб докласти зусиль у боротьбі з поширенням наркозалежності, особливо серед підлітків та молоді, об’єдналися представники Української Православної Церкви, а саме Синодальний відділ по роботі з молоддю, та публічні люди. Підтримала благодійну кампанію організація «Парк Київська Русь».
Перша акція у рамках проекту відбулася в київській галереї «Майстер-клас» в неділю, 12 лютого. Цього дня відомі українці — діячі культури, спортсмени, співаки, дизайнери, телеведучі — взяли участь у майстер-класі з написання картин під керівництвом досвідчених художників. Ці роботи згодом мали стати лотами на благодійному аукціоні.
Голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископ Обухівський Іона, відкриваючи захід, зокрема зазначив: «У кожного життя яскраве та емоційне, але в кожного воно проходить по-різному. В одного яскравість життя проявляється в реалізації його талантів, в іншого — в радості сімейного життя, у третього — в житті во Христі, а в декого — у ритмі «від дози до дози». Тому головна мета акції — зробити так, аби щоякнайменше людей жили в неправильному ритмі, та за допомогою небайдужих людей врятувати молодь від цього духовного недуга — наркоманії. Ми протиставляємо наркоманії радісне життя в цьому світі, який Господь створив, дійсно, яскравим».
Під час акції 12 лютого, малювали свої мистецькі твори п’ять «зіркових» пар — співачки Ніна та Антоніна Матвієнки, телеведучі Світлана Рижук і Соломія Вітвицька, дизайнер Діана Дорожкіна і каскадер Назар Майборода, стронгмен Сергій Конюшок і телеведуча Лілія Ребрик, шоумени Єгор Крутоголов і Євген Сморигін, а також скульптор Олег Пінчук. Усі п’ять робіт було цього ж дня продано на аукціоні. Кошти, зібрані на аукціоні, підуть на профілактику наркоманії в школах, а саме на зйомки документального фільму про згубність наркотиків, а також — реабілітаційному центру для наркозалежних, що на Чернігівщині.