Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.02.2012. ВІННИЦЯ. У обласному військовому госпіталі відбувся концерт духовної музики

Чудовим завершальним акордом соціально-просвітницької різдвяної акції єпархії став концерт духовної музики, який проходив 9 лютого у обласному клінічному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни.
У концерті прозвучали Різдвяні колядки, які за церковною традицією, виконуються до свята Стрітення Господнього. Розпочав концерт вітальною промовою митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Владика привітав глядачів, серед яких були лікарі, медперсонал та пацієнти госпіталю, і побажав усім від Бога здоров’я, довголіття, духовних і земних благ.
Архієрей розповів про традиції святкування Різдва Христового і про свято Стрітення, яке віруючи люди святкуватимуть незабаром і яке завершить період співу різдвяних колядок.
Після привітань від митрополита Симеона на сцену вийшли священики вінницьких храмів та їхні матушки, котрі разом із владикою виконали низку чудових колядок і духовних піснеспівів. Деякі загальновідомі колядки хористи виконували разом із глядачами, яким передався святковий настрій і натхнення гостей.
По завершенню концерту митрополиту Симеона і священикам подякував начальник військового госпіталю Валерій Вікторович Бабійчук.
Цей концерт став завершальним у циклі подібних концертів, які владика Симеон разом із духовенством провів в м. Вінниці, усіх благочинних Вінницької єпархії, а також в Житомирській єпархії. Кошти, зібрані під час цих концертів, будуть витрачені на реалізацію соціальних проектів єпархіального управління.
Прес-служба Вінницької єпархії