Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.02.2012. ОЛЕКСАНДРІЯ. В єпархії провели збори духовенства

1 лютого за благословенням єпископа Олександрійського і Світловодського Антонія в Покровському соборі було проведено збори духовенства Олександрійської єпархії.
Збори духовенства почалися зі спільної молитви «Царю Небесний».
Основна мета єпархіального зібрання — ознайомлення священиків з нормативно-правовою базою у сфері цивільного захисту та забезпечення пожежної безпеки. З доповіддю виступив начальник Олександрійського міського відділу управління держбезпеки в Кіровоградській області майор Колесник Дмитро Олександрович. Він розповів присутнім про порядок дій у разі виникнення НС різного рівня, а також ознайомив з методами оповіщення населення і способах евакуації.
Владика Антоній благословив священнослужителів забезпечувати безпеку на території своїх парафій. Це дозволить і більш ефективно координувати дії співробітників МНС і духовенства для надання допомоги парафіянам в екстрених ситуаціях.
Далі владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому нагадав священикам про важливість їх служіння і закликав ревно піклуватися про свою паству.
Збори духовенства закінчилися проголошенням многоліття Святішому патріархові Московському і всієї Русі Кирилу з нагоди трьохріччя інтронізації.