Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2011. ЖИТОМИР. Благочинний Попільнянського округу привітав з ювілеєм будівника храму

Свято-Миколаївський храм у Попільні споруджений порівняно недавно – всього півтора десятиліття тому. А отже імена і будівельників, і жертводавців ще добре пам’ятають. Одне з них навіть викарбувано на стіні у притворі храму: Мар’ян Целестинович Талько.…
По промислу Божому цього чоловіка призначили на посаду представника Президента в Попільнянському районі саме тоді, коли в райцентрі розпочиналось будівництво храму. Завдяки цьому між владою та віруючими вперше встановився діалог: люди повірили владі, а представник влади, хоч і неофіційно, а таки взявся за будівництво храму.
Мар’ян Целестинович встигав скрізь: допомагав вибрати проект і придбати його за прийнятну ціну, домовлявся за будівельні матеріали, транспорт, шукав будівельників. А ще вів велику роз’яснювальну роботу серед керівників підприємств і господарств, підприємців про необхідність пожертв на спорудження храму.
За ініціативи Талька в оренду церковній общині виділили сто гектарів землі, на якій парафіяни вирощували сільгоспкультури, заробляючи в такий спосіб неабиякі гроші на будівництво.
Нині Свято-Миколаївський храм є центром духовного життя району. А Мар’ян Целестинович днями відсвяткував свій 75-річний ювілей. З цієї нагоди благочинний Попільнянського округу протоієрей Петро Лис привітав ювіляра і вручив йому ікону Матері Божої «Семистрельная», а хористи заспівали імениннику многоліття.