Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.12.2011. КИЇВ. Олександр Фельдман передав в дар духовним школам раритетні книги

28 грудня, відомий меценат і народний депутат України Олександр Борисович Фельдман передав в дар Церковно-археологічного кабінету Київських духовних шкіл старообрядницькі видання «Тріоді Пісної» XIX століття.
Високого гостя в приміщенні ЦАКа зустрів проректор з навчальної роботи КДАіС доцент архімандрит Климент (Вечеря). Також на заході були присутні студенти та вихованці Київських духовних шкіл.
Представляючи гостя, архімандрит Климент зауважив, що дана акція дуже важлива, тому що зараз Київські духовні школи знову намагаються збирати старожитності, якими колись славився Церковно-археологічний музей при КДА.
У свою чергу, Олександр Борисович розповів про мету і завдання Фонду, який він очолює — міжрелігійні та міжнаціональні зустрічі, спрямовані проти ксенофобії, що в підсумку призвело б до миру на Землі.
На завершення, відомий меценат висловив бажання і надалі передавати релігійні давнину в дар Церковно-археологічного кабінету при Київській духовній академії та семінарії.
Подякувавши гостя за безцінний подарунок, отець Климент передав Олександру Борисовичу офіційні видання Київських духовних шкіл — останні номери «Трудов КДА» і студентського журналу «Академічний літописець».
Сайт КДАіС