Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.12.2011. ВОЛОДИМР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії відбулись збори духовенства

20 грудня, було проведено підсумкові загально-єпархіальні збори духовенства
Єпископ Володимир проаналізував завдання, що стоять нині перед кожним священнослужителем. Крім богослужіння важливими є місіонерська діяльність на парафіях, робота з молоддю, належний рівень недільних шкіл. Владика закликав духовенство посилити роботу в цих напрямках, використовуючи той досвід, що вже є в єпархії.
Правлячий архієрей відзначив діяльність єпархіального інформаційного відділу – подякував його працівникам і закликав не зупинятися у розвитку, вдосконалювати існуючі ЗМІ та працювати над новими проектами.
Сумними подіями для єпархії ознаменувалося закінчення року – тож єпископ закликав духовенство зробити висновки. Зокрема восени у єпархії було пограбовано декілька храмів, а ще одному пограбуванню завадила сигналізація. Єпископ наказав духовенству посилити заходи безпеки, а деякі священики поділилися з колегами практичними порадами по використанню охоронних систем.
Секретар єпархіального управління прот. Володимир Лисий у своєму виступі згадав головні події минулого року. Це і благодійні акції: телемарафон «Бог багатий милосердям», щорічний табір для дітей сиріт; місіонерські заходи: Фестиваль духовно-патріотичної пісні, антисектантський семінар. Важливими для духовного життя Волині стали Хресні ходи з мощами св. великомучениці Анастасії Узорішительки та св. великомученика Димитрія Солунського.
Далі виступив прес-секретар єпархії протодиякон Віктор Мартиненко. При підведенні підсумків роботи інформаційно-видавничого відділу він відзначив розвиток і активну діяльність відповідальних за інформаційну роботу в благочинних єпархії.
На сьогодні, крім єпархіальної газети, офіційного сайту, інтернет-журналу «Амвон» в єпархії діє ще декілька інформаційних інтернет-ресурсів та десяток сайтів монастирів, благочинь та храмів. Створено також сторінки в популярних соціальних мережах «В Контакті» та «Facebook».
Прес-секретар звернув увагу на велику роль місіонерства в Інтернет-просторі, зазначивши, що і апостоли користувались усіма засобами, які були доступні в часи їх проповіді, для розповсюдження християнства. І якби вони жили в сучасному світі, – впевнений о. Віктор, – то активно використовували б Інтернет, мали б акаунти в соціальних мережах, саме для проповіді і місіонерської діяльності. Протодиякон Віктор Мартиненко закликав священиків брати активну участь в роботі ЗМІ єпархії саме через Інтернет ресурси.
Після доповіді відбулась бесіда єпископа Володимира зі священиками в режимі запитання – відповідь. Були обговорені найбільш гострі питання життя єпархії і священиків на парафіях.