Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2011. СТАМБУЛ. Митрополит Онуфрій та єпископ Іона молилися з патріархом Варфоломієм про одужання Блаженнішого Митрополита Володимира

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира до дня пам’яті святителя Миколая Чудотворця, з 17 по 20 грудня, делегація Української Православної Церкви відвідала місця, пов’язані з життям і служінням святого на території нинішньої Туреччині. До складу делегації, яку очолив митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, входили також вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона, духовенство та миряни.
17 грудня, у ході візиту відбулася зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм І у його патріаршій резиденції в Стамбулі. Предстоятель Константинопольської Православної Церкви висловив стурбованість станом здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира та наголосив, що постійно підносить молитви про одужання Його Блаженства. Він побажав боголюбивому українському народові молитовного заступництва святого Миколая Чудотворця та преподав благословення українським архіпастирям і духовенству звершити Божественну літургію в древньому храмі, де ніс своє служіння та був похований Святитель.
19 грудня митрополит Онуфрій у співслужінні єпископа Іони, духовенства з України, Росії та Грузії, звершив Божественну літургію у церкві сучасного міста Міра (стародавня назва — Міри Лікійські). Саме в цьому храмі в 300 році розпочав єпископське служіння святий Миколай, тут він проповідував і був похований після смерті, у 325 році. У саркофазі зберігалися його нетлінні мироточиві мощі до їхнього перенесення в італійське місто Барі в 1087 році.
За Літургією архіпастирі та духовенство піднесли посилені молитви про здоров’я Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.
Також цього дня українська делегація відвідала руїни древнього міста Патари, звідки походив родом святитель Миколай Чудотворець. На батьківщині великого угодника Божого духовенство звершило молебний спів з читанням акафіста святому.