Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2011. ВІННИЦЯ. Газета «Одигітрія» відтепер у Інтернеті

Епархіальна газета «Одигітрія» відкрила власний сайт odigitriya.com.ua. Його сторінки об’єднують три проекти: Одигітрія, Седмиця, Турклуб. На даний час вони знаходяться на стадії розробки й поповнення, але загалом вже мають чим привернути увагу читачів.
Відкриває електронну версію газети сторінка «Свіжий номер». Тут розміщуються публікації останнього випуску, які можна прочитати і, якщо треба, скопіювати для власного використання (перепублікація вітається лише з посиланням на «Одигітрію»).
Наприкінці кожної статті передбачена можливість коментування. Натиснувши «Додати коментар», відвідувач сайту може занотувати своє враження від прочитаного матеріалу.
«Родзинкою» сторінки є перегляд випуску в форматі PDF. Цей формат дозволяє дивитися «Одигітрію» і «Новини Вінницької єпархії» у зверстаному вигляді – так, як їх отримали читачі.
Попередні випуски видання розміщені у розділі «Архів». Поки що доступними є номери 2011-2010 років, але з часом на сайті будуть викладені усі випуски, починаючи з «пілотного» номеру «Одигітрії», який побачив світ на Великдень 2000 року.
З початком роботи сайту odigitriya.com.ua саме на ньому прийматимуться «Запитання в газету». На них, як і раніше, відповідатимуть ієромонах Макарій (Маркіш), протоієрей Ігор Рябко і священнослужителі Вінницької єпархії.
Також через сайт проводитимуться Опитування «Одигітрії». Для участі треба відкрити відповідну сторінку і заповнити спеціальну форму: ввести ім’я (чи псевдонім) і написати відповідь. З відомих обставин відповіді читачів з’являтимуться на сайті лише після перевірки адміністрацією. Найкращі з них потраплятимуть у номер газети.