Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Феодосій відвідав будівництво храму в селі Ровжи

За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій відвідав місце будівництва храму на честь Різдва Іоанна Предтечі в селі Ровжи Вишгородського району. У поїздці владику супроводжував секретар Броварського вікаріатства архімандрит Антоній (Пухкан).
Єпископ Феодосій відвідав тимчасове молитовне приміщення, ознайомився з ходом будівельних робіт, обговорив з настоятелем парафії ієреєм Володимиром Денисенком плани по подальшому зведенню та благоустрою церкви й розвитку приходського життя в селі.
Закладка типового храму на честь Різдва Іоанна Предтечі в селі Ровжи була здійснена 7 червня цього року, в день пам’яті третього обрітення глави Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира чин закладки звершив владика Феодосій.
За минулі неповні шість місяців над фундаментом майбутньої церкви були зведені стіни, причому кладку виробляв своїми руками сам настоятель храму ієрей Володимир, в минулому будівельник, за допомогою своїх співбратів — священнослужителів Вишгородського району. Наступний етап будівництва — влаштування даху, але для придбання будматеріалів потрібна допомога благодійників.