Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2011. ЛУЦЬК. Престольне свято кафедрального храму єпархії

У свято Покрова Пресвятої Богородиці керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив святкування з нагоди престольного свята кафедрального храму Луцька.
Зустрічаючи архіпастиря настоятель храму митрофорний протоієрей Георгій Шевчук зауважив: «Покровська церква – свідок формування української культури, визначна пам’ятка древньої архітектури. І знову, як і багато років тому, Покровська церква являється соборним кафедральним храмом. Цей храм користується великим авторитетом в православних віруючих міста і гідний того, щоб його минуле не припало пилом забуття. Ввійдіть, владико в цей храм і помоліться, щоб милосердний Господь завжди нам допомагав».
Владиці співсужили священики храмів міста.
Після читання Євангелія архімандрит Аліпій (Сапіга) виголосив проповідь про любов православних християн до Божої Матері та розповів історію виникнення ікон на честь Пресвятої Богородиці .
Співали богослужіння архієрейський хор та хор студентів Волинської Духовної семінарії.
У вітальному слові митрополит Ніфонт побажав прихожанам храму та гостям міцного здоров’я та Божого благословення:«Найпершою порадницею і помічницею в наших земних клопотах була і є Матір Божа, яка чує наші молитви, бачить наші печалі скорботи і просить Свого Сина пожаліти, помилувати нас, простити і дарувати нам радість покаяння. Ось чому так благоговійно, зі страхом Божим і любов’ю шанує наша Православна Церква Діву Марію. Я бажаю вам, щоб ви щиросердечно молилися до Матінки Божої за своїх і за всіх дітей та людей. І щоб під Її Покровом ми перебували завжди».
Також в цей святковий день митрополит через Волинське державне обласне телебачення та радіо, і телекомпанію «Аверс» привітав волинян зі святом Покрова Божої Матері.