Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.08.2011. ВОЛИНЬ. Помер найстаріший клірик єпархії

У неділю, 21 серпня, помер найстаріший клірик Волинської єпархії настоятель Свято-Стефанівського храму села Усичі Луцького району протоієрей Микола Назарук.
Священик народився 7 серпня 1921 року у селі Гать Луцького району у селянській родині. У 1942 році Микола Тимофійович поступив на курси псаломщиків при Луцькому кафедральному соборі, по закінченні яких був направлений псаломщиком у село Усичі. Після одруження (матушка Марія померла 3 серпня цього року) у 1944 році єпископом Волинським і Рівненським Миколаєм був рукопокладений у сан диякона і призначений у цей же Свято-Стефанівський храм. У 1953 році отець Микола був рукопокладений архієпископом Волинським і Рівненським Паладієм у сан священика і призначений настоятелем Свято-Стефанівського храму села Усичі, де і прослужив аж до самої смерті.
Протоієрей Микола Назарук, враховуючи роки служіння псаломщиком та дияконом, трудився на ниві Христовій у селі Усичі майже 70 років. За цей час батюшка здобув величезну любов та повагу кількох поколінь своєї пастви, він був прикладом для багатьох молодших співбратів – священиків. За ревне служіння Церкві Христовій отець Микола був удостоєний права служіння Божественної Літургії із відкритими Царськими Вратами до «Отче наш». Крім того, він нагороджений орденами Преподобного Нестора Літописця, Святого Рівноапостольного Великого князя Володимира ІІІ ступеню, Преподобного Агапіта Печерського ІІІ ступеню, ювілейним орденом «Різдво Христове 2000» ІІ ступеню та медаллю «Харківський Собор – 10 років» І ступеню. А зовсім нещодавно, до ювілею 90-ліття, батюшка був нагороджений орденом Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.
Новопреставленого протоієрея Миколу Назарука поховано 22 серпня 2011 р. в Усичах. Чин відспівування, з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, очолив секретар Волинського Єпархіального управління протоієрей Микола Бондарук. Попрощатися з спочилим приїздив і владика, який відслужив заупокійну літію і висловив співчуття родині.
Вічна йому пам’ять!