Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.08.2011. ЛУЦЬК. Заснування православного молодіжного братства

В день свята Преображення Господнього до Свято-Михайлівського храму міста Рожище з’їхалися священики та молодь. В цей день, з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та за ініціативи священиків протоієрея Віталія Катеринчука і священика Миколая Жучені, було офіційно засноване православне молодіжне братство «НІКА».
Все розпочалося із молебня з Акафістом святу Преображення яке очолив, у співслужінні священиків благочинний Рожищенського району протоієрей Петро Іваничко. Було прочитано молитву перед початком усякого благого діла та сказано напутнє слово. Отець благочинний закликав молодь, щоб їхнє новозасноване братство було не на бумазі, а в реальному існуванні. Зокрема було зазначено, що відтепер вони не просто молодь, а молодь яка проповідує Віру, Надію та Любов і сама цим живе.
На завершення молодих людей було покроплено святою водою, після чого вони під керівництвом священиків зібралися на перше обговорення подальшого життя братства.
Варто зазначити, що більшість братчиків нещодавно були помічниками-вожатими у дитячому патріотичному таборі, що відбувався в липні місяці у Рожищенському районі.