Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2011. КИЇВ. Відновились богослужіння у храмі великомученика і цілителя Пантелеімона при «Центрі мікрохірургії ока»

9 серпня в день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона, була звершена Божественна літургія у Свято-Пантелеімонівському храмі при «Центрі мікрохірургії ока» (пр. Комарова, 3).
Настоятелю священику Валерію Ковалю співслужили співробітники Синодального відділу охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, а також священнослужителі міста Києва.
За літургією молися персонал Центру та пацієнти, що проходять лікування.
Парафія великомученика Пантелеімона була зареєстрована у 1996-му році. Православне богослужіння у храмі відновилося у 2001-у. З 2010 року богослужіння у храмі тимчасово припинилися. У 2011 році указом Блаженнішого Митрополита Володимира був призначений новий настоятель храму і відновлені регулярні богослужіння. Служби проходять в переобладнаному під храм приміщенні.
Центр мікрохірургії ока на сьогоднішній день є спеціалізованою міською установою, яка щорічно проводить близько 80 тис. консультацій і 15 тис. операцій. На базі ЦМХО проводяться унікальні по складності операції з застосуванням новітніх методик і високоякісного устаткування.